Her yıl kat malikleri tarafından seçilen ve sürekli değişebilen yönetici ve yardımcıları, apartman ve site için hiç sağlıklı bir durum değildir. Yönetici deneme yanılma yöntemleri ile elde ettiği tecrübeyi bir daha ki seçimde ya aday olmadığı için, ya da seçilemediği için ne yazık ki uygulayamıyor. Durum böyle olunca apartman ve sitede sorunlar baş göstermeye devam ediyor. Bu durum site ve apartman için aynı zamanda maddi kayıplara da neden oluyor.

İşi bilmeyen yöneticiler ve yanlış yönetim nedeniyle, aidatların yükselmesi kaçınılmaz oluyor. Bu durumda profesyonel yönetimin devreye girmesi gerekiyor. İnsanlar bu durumu pek algılayamayıp site yönetim işini angarya olarak görseler de, aslında uzmanlık gerektiren bir durumdur. Profesyonel yönetim çağdaş bir ihtiyaçtır. Profesyonel yönetim intizamı sağladığı gibi, savurganlığı da önler. Verimliliği arttırarak yaşam ve hizmet kalitesinin yükselmesini sağlar.

Profesyonel Yönetim Hizmetlerinde Neler Yapılıyor?

Öncesinde ciddi bir keşif yapılarak eksikler ve yapılması gerekenler tespit edilmeli ve maliyetler hesaplanmalıdır. Genelde site yönettiğini idiia eden yöneticilerin büyük bir kısmı, sitelerini yönetememekte ve ciddi problemler yaşanmaktadır.

Profesyonel yönetimde tüm muhasebe kayıt ve işlemleri, site yönetimi ihtiyaçları dikkate alınarak otomasyon programları ile yapılmalıdır. Kat malikleri profesyonel yönetimde, sitenin bütün harcamalarını ve aidatlarını online sistem üzerinden takip edebilmektedirler. Tüm ödemeler tahsil edilerek giderler en doğru şekilde dağıtılmalıdır. Otomasyon ile site sakinleri mesaj ve mail ile de bilgilendirilmektedir.

Siteye ait olan alacakların zamanında tahsili yapılmalı, yapılmıyor ise hukuki süreç başlatılmalıdır. Yapılan bu işlem kat maliklerinin haklarını korumasına yardımcı olacaktır.

Apartman veya sitenin yaşam kalitesini yükseltmek ve huzurlu bir ortam haline getirmek, tamamen profesyonel yönetim işi ile mümkündür. Yönetim işini ayrı par-time bir iş olarak görmek, çok yanlış ve kalite düşürücü bir durumdur.

Profesyonel firmalar, çalışan personel ile ilgilenecek SGK, yemek, kontrol ve bordro gibi işlemleri çözeceklerdir.  Düzenli yönetim söz konusu olduğu için, kimse huzursuz olmayacaktır.

Belediye ve tüm kamu kurumları ile koordineli olarak çalışan profesyonel firmalar, ileride oluşabilecek problemleri ortadan kaldırmaktadır. Site demirbaşlarının bakım ve onarımları düzenli ve işinin ehli kişiler tarafından yapılarak, kontrol edilmektedir. Aidatlar ve site düzensizliği nedeniyle azalan komşuluk ilişkileri, profesyonel yönetim sayesinde ortadan kalkacaktır.

Mutlu Konutlar Arasına Katılın!

Daha iyisine layıksınız.

Hemen Bilgi Alın!

Aidatlarınızın %30' u Boşa Gidiyor Olabilir!*

Daha iyisine layıksınız.

Hemen Bilgi Alın!