Herkes ikamet ettiği alanda sakin ve huzurlu bir yaşam sürmek ister. Yaşam alanlarını huzurlu yapmanın en önemli kriteri başarılı bir yönetimden geçer. Apartman ve site yönetimi ne kadar kaliteli olursa, kat maliklerinin beklentilerine o kadar karşılık bulunur.

Apartman Ve Site Sakinlerinin Beklentileri Nelerdir?

Kat malikleri daha temiz, daha güvenli, bakımlı ve hayatı kolaylaştıran bir yaşam alanında, kendilerini özel hissettirecek bir yaşam atmosferi hayal ediyor. Bunu bazı site yönetimleri sunarken, bazıları da yaşam alanını içinden çıkılmaz bir duruma doğru sürüklüyor. Mutlu bir yaşam alanını oluşturmak nelere bağlıdır? Güçlü mali yapı, etkin hukuki yapı, verimli idari yapı ve zengin sosyal bir organizasyon yapısına bağlıdır. Bu durumları etkin bir şekilde uygulayan site yönetimleri başarıyı yakalayacaklardır.

Genelde site ve apartmanlar iki farklı şekilde yönetilmektedir. Bunlardan ilki; site veya apartman bünyesinde ikamet eden kat malikleri arasında bir yönetimin seçilmesidir. İkinci yöntem ise; site ve apartman bünyesi dışında profesyonel bir yönetim firmasının seçilerek yönetimi profesyonel bir şekilde yapmasıdır. Verimli ve başarılı bir yönetim için, kurallar bütünü içinde hareket etmek ve tüm hizmetleri zamanında ve istenilen kalitede sunmak gerekiyor.

Profesyonel yönetim yol gösterici tasarımlar üretmeli  mali, hukuki, sosyal ve idari alanda güçlü olmalıdır. Avantajları ve dezavantajları yapılacak toplantılarda ele alıp ortaya çıkan sorunlara çözüm getirmelidirler. Kat malikleri yönetimden ne ister? Öncelikle tüm kat malikleri temizliğin bütün ortak alanlarda zamanında ve düzenli bir şekilde yapılmasını ister. Temizlik düzgün yapılmadığında diğer yapılacakları konuşmanın anlamı bile yoktur. Merdivenler çamurluysa, çöpler kapıların önündeyse, asansörler kokuyorsa ve kapı camları kirliyse, ortam yaşanmaz bir hal almış demektir. Gerekli personeli sürekli denetlemek ve kat maliklerine belirli sürelerle kapalı zarf usulü anket yaptırmak gerekiyor. Kapıcı, güvenlik gibi apartmanlarda bulunan personellerden kat malikleri memnun mudur? Bu durumun belirli aralıklarla sorgulanarak fikir alınması gerekiyor. Geri dönüşe göre eksik ve aksayan yönlerin mutlaka düzeltilmelidir. Bütün personele bir program dahilinde iş yaptırılması da çok önemli bir durumdur. Merdiven temizliği haftada bir yapılıyorsa bir gün belirlenmelidir. Çöpler akşam belirli saatlerde toplanıyorsa, o saat aksatılmadan devam ettirilmelidir.

Genelde site ve apartman yönetimleri en çok sorunu kendi içlerinden birilerini seçtiklerinde yaşarlar. Bunun sebebi ise ilgili kişilerin site veya apartman yönetim işini ek bir iş olarak görmesi ve tam performans gösterememesidir. Fakat site yönetimi ek iş olarak görülemeyecek kadar kapsamlı bir iştir. Çok fazla sorumluluk ve çaba gerektiren site ve apartman yönetimi işi, tamamen profesyonellik gerektirir. Kat malikleri aralarında sorun yaşamak istemiyorlarsa ve apartman ve sitelerin daha düzenli yönetilmesini istiyorlarsa, profesyonel bir firmayla çalışmaları daha doğru olacaktır.

Yaşam alanında temizlik, güvenlik, ortak alanların ve cihazların bakımı, gürültünün önlenmesi,  bahçenin düzenlenmesi, havuz temizliği, aidatların zamanında toplanıp ödemelerin düzenli yapılması v.b işlemlerin düzgün olarak yapılması, huzurlu bir yaşam alanı oluşturacaktır.

Mutlu Konutlar Arasına Katılın!

Daha iyisine layıksınız.

Hemen Bilgi Alın!

Aidatlarınızın %30' u Boşa Gidiyor Olabilir!*

Daha iyisine layıksınız.

Hemen Bilgi Alın!